Case Study

San Jose Evergreen Community College District

Central Plant and Police Station Renovation and Expansion

Salas O’Brien was contracted to provide electrical, mechanical, plumbing, fire alarm, and security services for the Evergreen Valley College Central Energy Plant and Police Station renovation, modernization, and expansion. The project was designed to reduce the campus’s overall utility usage and environmental impact.

Our team worked with AEDIS Architects and the district to complete all renovations and upgrades. The project expanded the Police Station building to accommodate campus growth and service expansion.

Each element of the project was closely tied to the campus’s dedication to sustainability, such as recycled water for the cooling tower and the use of LED lighting for both interior and exterior applications.

Highlights

Location:
San Jose, California

Construction Cost:
$9,700,000

Project Size:
Police/Fire Building: 3,186 Square Feet
Central Plant: 9,270 Square Feet

Discipline:
Electrical, Mechanical, Plumbing, Fire Alarm, Security, and Telecommunications

footer-logos