Their challenge

This high school was in need of a major upgrade in size and capacity to meet the needs of their growing student body. Our client wanted a facility that would organize 3,600-students into two separate academic and fine arts buildings while at the same time incorporating sustainable environmental features such as an outdoor, landscaped amphitheater for the school’s large activities, performances, and gatherings.

Our solution

Salas O’Brien was engaged to join the architectural and construction team and design a solution for this client. We provided HVAC, electrical, mechanical, plumbing, and fire protection design services for this two-floor, 550,000-square-foot new construction project. To meet our client’s sustainability and environmental requirements, our design included special features such as carbon dioxide monitoring in the ventilation system, systems commissioning, and an indoor air quality management system. In addition, to provide make-up water for the cooling tower system, our plan also included an innovation in design credit for a condensate recovery system that utilizes the condensate from the air handling units.