CLIENT

San Jose-Evergreen Community College District

DESCRIPTION

Central Plant and Police Station

SERVICES

Mechanical & Electrical
Technology Design

LOCATION

San Jose, California

YEAR

2013

CONSTRUCTION COST

$9.7 million

PROJECT PARTNER

AEDIS Architects

SIZE

12,456 square feet

Modernizing San Jose-Evergreen District Facilities

Spanning over 15 years, a series of bond projects—coupled with state funds and private donations—began to revitalize the infrastructure of the district. As part of that effort, we helped design their central energy plant and fire and police station renovation, modernization, and expansion. The project aimed to reduce the overall utility usage and environmental impact of the campuses.

We worked closely with the district and project partners to complete all upgrades, which included renovation and modernization of the 9,270-square-foot central plant and an expansion of the 3,186-square-foot campus police station to accommodate campus growth and increased service offerings.

Throughout the project, our engineers worked to align their designs with the district’s dedication to sustainability—an initiative that resulted in the use of recycled water for the cooling tower and LED lighting for both interior and exterior applications.

The campus facilities are now some of the most modern in the system, and the designs of the structures support the district’s ambitious goals for a more sustainable future.