CLIENT

Microsoft

DESCRIPTION

Office Building and Lobby Renovation

SERVICES

Architecture & Interiors

LOCATION

Redmond, Washington

YEAR

2018

SIZE

283,238 square feet

Interior Workplace Renovation Reinforces Client’s Brand and Enhances Light-Filled Atrium

Microsoft wanted to update an existing four-story office building to strategically align with the other newer, contemporary buildings on campus and better reflect their brand. The renovation focused on restructuring high-use areas such as the main lobby, central atrium, and satellite kitchenettes, in addition to updating the ancillary furniture, flooring, and wall finishes throughout the common areas.

The new lobby design features multiple touch down spaces and full height screens that frame the new reception desk and seating. In the building’s central atrium, custom wood bench planters establish a central gathering area and reinforce circulation. New finishes reflect a palette of the Northwest; textural carpet patterns that assist with wayfinding help anchor the spaces surrounding the atrium. Kitchenette layouts were simplified and opened to encourage easy access and spur-of-the-moment conversations.

Our design enhanced an underutilized amenity for Microsoft: the sun-filled atrium became an indoor park setting with sculpture, activity areas, and smaller gathering spaces, inviting visitors and employees to work and collaborate outside of their typical workplace.