CLIENT

Denver Art Museum

DESCRIPTION

Renovation & Addition

SERVICES

Acoustics
Technology Design

LOCATION

Denver, Colorado

YEAR

2019

CONSTRUCTION COST

$150 million

PROJECT PARTNERS

Fentress Architects
Machado Silvetti

SIZE

210,000 square feet

Enhancing Visitor Experience with Acoustic and Audiovisual Design

Salas O’Brien’s services were key when the Denver Art Museum launched a $150-million renovation of its north side campus. A new 50,000-square-foot, three-story welcome center added a restaurant, café, and event hall. The welcome center’s 10,000-square-foot Sturm Grand Pavilion features a stunning, elliptical, fluted glass wall—the first structural glass wall façade of this scale in North America to support itself without the need for intermediate framing.

The multi-level renovation, new main entrance, new welcome center, and spacious galleries with rooftop views honored and elevated the architect’s original vision from the 1970s. Our acousticians worked closely with the design team to analyze the unique geometry and help guide acoustic design suitable to the multipurpose space.